Ben ik echt zo'n loedermoeder?

Gepubliceerd op 1 september 2020 om 17:11

Misschien hebben jullie het wel gezien. In mijn biografie op Instagram heb ik vermeld dat ik (loeder)moeder van Tjibbe ben. Maar is dat ook echt zo? Om daarachter te komen moeten we eerst maar eens de betekenis achter het woord opzoeken:

“Een loedermoeder is een imperfecte moeder die af en toe het huishouden en de verzorging van de kinderen laat versloffen. Een loedermoeder is per definitie geen slechte moeder, maar een moeder die op sommige momenten een steekje laat vallen.”

Oeps. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het huishouden en de verzorging hier en daar zo af en toe lekker laat versloffen. 3 jaar geleden had ik mij dit niet voor kunnen stellen! Want zo perfectionistisch als ik toen was (en zo af en toe nog steeds ben) kan ik dit tegenwoordig veel meer los laten. Dit vind ik best wel fijn want anders zou ik mij onnodig druk maken om onbelangrijke dingen. Momenteel leef ik meer in het: ‘morgen weer een dag’ motto.

Nu wil je misschien een paar voorbeelden hoor ik je denken?

• Qua huishouden kan ik heel goed dingen uitstellen. Ik moet zeggen dat ik er wel altijd voor zorg dat alles op het oog netjes en opgeruimd is. Maar de was kan ik zo een week niet doen. En dan ben ik op het punt dat ALLE wasmanden vol zitten en er zo 6 wasjes op een avond doorheen jaag zodat alles weer een beetje bij is. Waarom ik het dan niet bij houd? Omdat ik dan liever me-time of gezellig samen op de bank tv kijken met Berend kies boven die huishoudelijke (kut) taken.

• Vooral op een dag zonder plannen laat ik Tjibbe regelmatig langer dan gepland in zijn pyjama rondlopen.

• Als we allemaal laat thuis zijn hebben we vaak geen zin meer om te koken. Hier staat dan ook regelmatig de airfryer aan. Ik betwijfel ook vooral in het weekend of wij onze dagelijkse voorgeschreven hoeveelheid groenten wel binnen krijgen. Oja, en eten voor de TV gebeurt hier ook wel 1x per week.

• En nu we het toch over TV kijken hebben. Soms zijn er van die momenten dat je echt even boven moet stofzuigen of de badkamer moet schoonmaken. Ik parkeer Tjibbe dan altijd even voor de TV zodat ik hier snel even wat dingen gedaan krijg. Over de totale schermtijd hier in huis hebben we het verder maar niet.

• Het schijnt dat kinderen vanaf 2 jaar twee keer per dag hun tanden moeten poetsen. Helaas vergeten wij nog wel eens een poetsbeurtje.

• Vaste bedtijden hebben we hier ook niet. Wij zijn hier heel erg ‘go with the flow’. Het komt regelmatig voor dat Tjibbe nog zo leuk aan het spelen is dat hij 21:00 uur op bed gaat.

Misschien denk je nu: jeetje wat een loedermoeder! Of is het bij jou nog veel erger? Gelukkig is dit niet dagelijkse kost en zal het over het algemeen wel meevallen. Wel kan ik heel jaloers worden van mensen die zo structureel alles op orde hebben en elke dag op bepaalde tijden een aantal taken doen. Of van die mensen die een wekelijks huishoud schema hebben. Lijkt me heerlijk! Ik neem me dan ook elke week weer voor om ook zo te worden. Helaas is het mij nog niet gelukt hierin te slagen (haha).

Misschien moet ik mij er gewoon bij neerleggen dat ik zo niet ben en dus forever een loedermoeder ben.

 
«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.